Rakkaudella Marre studion remontti valmistui!

Sneak peek studion rakentamiseen

Kuten oon aiemmin kertonut, mulla on käytössä studio, jossa valokuvauksen, podcastien ja tilausten pakkaamisen lisäksi toteutetaan nyt myös: Videoita! :)

Olimme viikko sitten kuvaamassa mun ensimmäistä tutoriaalia, mutta ennen kuin pääsimme siihen pisteeseen asti, että kamera oikeasti kävi, piti tehdä aika paljon hommia etukäteen. Kerrataanpa hiukan tuota prosessia.

Studiolla oli yksi, tarkoituksella tyhjäksi jätetty huone, johon suunnittelimme kuvauspaikan. Huoneessa oli tummanvihreän seinän lisäksi kaksi hiukan tunkkaista beigeä seinää. Lisäksi huoneessa on mustat vaatekaapit, jotka peittävät kokonaan yhden seinustan. Nämä kaapit tarjoavat loistavaa säilytystilaa kaikelle kalustolle!

Kuvaushuoneen remontointi

Ihan ensimmäiseksi päätimme, että huoneeseen pitää tulla enemmän valoa, joten maalikaupoille! Valitsin seiniin hieman persikkaan taittavan roosan sävyn. Ostin maalin ja muut tarvikkeet Rustasta. Seinät maalattiin kolmeen (!) kertaan, jotta saatiin niiden tummuus varmasti peittoon.

Studion maalaushommat vaiheessa

Halusin huoneesta oman näköiseni ja sellainen siitä tosiaan tulikin! Taustaseinälle asennetut metallihyllyt löytyi Jyskistä. Olin niin innoissani kun ne sopivat niin täydellisesti seinän väriin! Hyllyt täytin lankakoreilla ja muulla tärkeällä rekvisiitalla. Myös ihana My Little Pony-juliste löysi vihdoin oman paikkansa seinältä.

Studion remontti etenee
Jysk hyllyt sopivat seinän väriin

Tein muutamia muutoksia mun pakkaushuoneessa, jotta sain vanhan pukkijaloilla seisovan IKEAn pöytätason käytettäväksi videoilla. Olin ennen joulua ostanut myyjäiskäyttöön tarkoitetun kokoontaittuvan pöydän, josta tulikin nyt ihan täydellinen tilausten pakkauspöytä. Lisäksi laitoin printterini pienelle tasolle nurkkaan, jotta sekään ei vie enää tilaa pöydältä. Printterillä tulostan kaikki Postituspakettien osoitekortit, se on tosi näppärä!

Uusi pöytä toi lisätilaa verkkokauppatilausten pakkaamiseen

Kun kuvaushuoneen pintaremontti oli valmis, piti keskittyä akustiikkaan. Huoneessa kaikui todella paljon ja tämä olisi tietenkin vaikuttanut videolla puheen laatuun. Ostimme huoneeseen kaksi mattoa, jotka hieman auttoivat, mutta eivät vielä riittäneet. Asensimme kattoon akustiikkalevyjä, jotka paransivat äänenlaatua huomattavasti. Toimme lisää tekstiiliä huoneeseen ripustamalla muutaman lakanan alueille, jotka eivät näy kamerassa. Nämä olivat väliaikaisia kokeiluja, mutta kuvatessamme testipätkiä, nämä osoittautuivat toimiviksi! Päätimme, että lisäämme myöhemmin verhokiskoa ikkunaseinälle, niin saamme halutessamme koko seinän verhoiltua.

Huoneeseen tuotiin päävalon lisäksi kaksi pienempää valoa, jotka valaisevat taustaa. Näihin laitettiin värikalvot, jotta taustasta tuli eläväinen. Halusin videoille mahdollisimman herkullisen värimaailmaan, jotta ne sopivat värikkääseen brändiini. Miten onnistuin sun mielestä?

Rakkaudella Marre youtube

Valmis tutoriaali tulee katsottavaksi mun kanavalle ensi viikolla. Uusi video on jo tekeillä, mutta haluaisinkin nyt kysyä teiltä: Onko jotain, mitä haluaisit oppia tekemään? Mistä aiheesta, askartelu- tai kässäjutusta, sä haluaisit katsoa Rakkaudella Marre -tutoriaalin? Kerro kommenteissa! :)

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.