DIY: Avaa oma pompom Jäätelöbaari!

DIY: Avaa oma pompom Jäätelöbaari!

Tee kesän hauskimmat pehmojätskit pompomeista. Lisää mukaan höysteitä kuten strösseliä, kastikkeita, kermavaahtoa ja kirsikoita! Askarteluohje omaan jäätelöbaariin julkaistu Ihana-lehdessä 4/23

Tee omat Pompom Jäätelöt - tarvikkeet

Tarvikkeet:
✓ lankaa eri väreissä
✓ askarteluhuopaa
✓ helmiä
✓ pillejä
✓ kimalleliimaa
✓ piippurasseja
✓ liimaa
✓ kiiltävää lametta keksitikkuihin


Tee näin:

1. Aloita tekemällä eri värisiä jäätelöpalloja. Voit valmistaa pompomeja erityisten kehikoiden avulla, mutta jäätelöpallot valmistuvat näppärästi myös lankaa käden
ympäri kieputtamalla. Lopputulos ei ole silloin aivan yhtä tasainen, mutta nämähän
ovatkin jäätelöitä!


Tee pompomit käsin näin: Kierrä lankaa kolmen sormen ympärille (ei kovin tiukasti) noin 100 kierrosta.

Ota nippu irti sormien ympäriltä ja solmi se keskeltä tiukasti langanpätkällä. Leikkaa lankalenkit auki molemmin puolin. Trimmaa pompom pyöreäksi leikkelemällä sitä joka puolelta tasaiseksi.

2. Nyt on kirsikoiden vuoro. Ne syntyvät kierittämällä tummanpunaista lankaa kahden sormen ympärille noin 60 kierrosta. Leikkaa pompomin keskelle syvempi
lovi, jotta sen muoto muistuttaa oikeaa kirsikkaa. Leikkaa kuvan mukaiset lehdet askarteluhuovasta, taitteelta.

Ota noin 15 cm pätkä piipunrassia ja taita se keskeltä kahtia. Liimaa lehtien keskiosa piipunrassin taitekohtaan ja liimaa kirsikkapompomit piipunrassin päihin. Voit tehdä myös yksittäisiä kirsikoita.3. Valmista keksitikkuja. Rapsakan näköiset keksitikut onnistuvat pilleistä ja vohvelinruskeasta huovasta. Aseta ensin pilli huopakankaan reunaan. Lisää liimaa koko matkalle ja kieräytä rullalle. Leikkaa pillirulla irti huovasta aivan läheltä saumakohtaa. Viimeistele keksitikku kieräyttämällä sen ympärille kimaltavaa lametta. Kiinnitä lame molemmista päistään liimatipalla.


4. Tee vohvelitörreröt. Leikkaa vohveliksi pyöristyvä pala paksummasta askarteluhuovasta, jotta vohveli pysyy muodossaan. Tee halutessasi vohvelien pintaan ruutukuvio piirtämällä tai vaikka kimalleliimalla. Liimaa vohvelitötteröt oikeaan muotoonsa.

5. Tee lisäherkkuja jätskiannoksiin. Leikkele huovasta eri värisiä kastikeraitoja.
Valkoisesta huovasta saat kermavaahtoa, kun leikkaat huopapalan reunat pyöreiksi. Viimeistele kermavaahto koristeilla. Tässä käytimme nonparelleina värikkäitä putkihelmiä.

6. Rakenna jäätelöannoksia vohveleihin tai erilaisiin tarjoilukulhoihin. Hauskat pirtelöannokset korkeissa laseissaan onnistuvat myös!
Pompom tupsu pirtelö

Vinkki! Kun leikki loppuu, ripusta jätskit seinälle koristeiksi!

 

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.