Normalin peili ja hiusharja, koristeltu simpukoilla, Arielin tyyliin.

Askartelun inspiraationa Ariel, Pieni Merenneito

Kävin hiljattain Normalissa ja tein sieltä aivan ihanan löydön, joka sai sydämeni sulamaan. Näin siellä nimittäinen aivan ihanat, sydämen muotoiset hiusharjat ja käsipeilit. Niiden muoto inspiroi minua ja tiesin, että nämä mun on ostettava ja tehtävä jokin tuunaus! Halusin tehdä niistä jotain erityistä, antaa niille oman taianomaisen twistin.

Ja mikä voisi olla parempi inspiraation lähde kuin yksi kaikkien aikojen suosikki Disney-elokuvistani, Pieni Merenneito. Arielin tarina on aina lumonnut minut, vedenalainen maailma on tuntunut aina niin kiehtovalta. Rakastan itsekin vettä ja uimista. Mun äiti vitsailee vieläkin, että pikkutyttönä kun menimme mökille, niin minä juoksin suoraan veteen ja nousin sieltä vasta kun oli aika lähteä kotiin. Muistan lapsuudestani, kuinka keräilin simpukoita ja ihailin niiden kauneutta. Tätini sanoi, että niistä voi kuulla meren kohinan ja muistankin istuneeni simpukka korvalla kuulostellen, pitikö väite oikeasti paikkaansa. Ootko sä kokeillut?

 

Simpukoilla ja helmillä tuunattu Pieni Merenneito peili

Kuten monet tiedätte, olen kotoisin Porista ja Pori Jazzit ovat olleet osa kesääni jo lapsena. Joka vuosi, kun jazz-musiikki täyttää ilman ja kaupunki herää eloon, me käytiin jazz-kadulla, joka silloin sijaitsi Porin Etelärannassa. Katu oli täynnä erilaisia kojuja, myyjiä, ruokapaikkoja ja paljon muuta! Mutta tiedättekö, mikä oli mun ehdoton suosikkikojuni? Se oli aina sama, jossa myytiin simpukoita ja erilaisia kiviä. Ai että, mä rakastin sitä! Katselin aina pitkään kaikkia ihanuuksia, joita heidän pöydässä oli ja aika usein käytin myös saamani budjetin siinä. :D

Mun mummu ja pappa reissasivat joka vuosi, milloin missäkin, Teneriffalla ja Floridassa muistan heidän ainakin käyneen, ja mummu toi mulle joskus simpukoita myös heidän matkoiltaan. Säilytän näitä mun kallisarvoisia aarteita rasiassa, jonka kannessa on lumiukko. Tää peltirasia on meidän äidin vanha, aarre siis sekin! Nämä aarteet eivät ole pelkästään kauniita, vaan niissä on myös valtava tunnearvo.

Simpukoilla ja helmillä tuunattu Normalin hiusharja

Käytin tuunauksessa ilmassa kuivuvaa liimamassaa, jonka oletin liimautuvan kiinni muovipintaan. Kuivuttuaan se kuitenkin hieman aukeni sivuilta, joten lisäsin tipat pikaliimaa niihiin kohtiin. Levitin liimamassaa koko alueelle ja painelin ensin simpukat siihen kiinni. Sitten jatkoin lisäämällä helmiä tyhjiin koloihin. Käytin pääasiassa valkoisia, eri värejä hohtavia helmiä. Lisäsin mausteeksi sinisen ja vihreän sävyisiä helmiä, sillä ne sopivat minusta parhaiten meren alaiseen maailmaan.

Näistä tuli mun mielestä NIIIIN ihanat! Mitä mieltä sä oot? Kerro kommenteissa!

Hiusharja ja käsipeili askartelu

Käy katsomassa myös video mun kanavalta, niin näet, miten tein nämä >

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.